Het oversized overhemd maakt een comeback

Het oversized overhemd is een van de meest controversiële kledingstukken voor mannen. Vaak wordt het gezien als het kledingstuk dat je vriendin leent om snel iets aan te trekken. Toch is een oversized shirt zoveel meer: een ongelooflijk veelzijdig kledingstuk dat, als het op de juiste manier gedragen wordt, bijzonder stijlvol is. Het is tegenwoordig niet altijd noodzakelijk om een overhemd te dragen dat perfect bij je lichaam aansluit; het is soms leuker om te spelen met silhouetten. Met deze informatie in het achterhoofd, voeg je met behulp van de onderstaande adviezen gemakkelijk een nieuw oversized overhemd van Casa Moda toe aan je collectie.

Een overhemd voor casual gelegenheden
Een oversized overhemd is een kledingstuk dat niet echt acceptabel is voor op je werk. Als je hem in het weekend aantrekt, of voor gelegenheden die meer casual zijn, is het een idee om je look af te maken met een strakkere donkere spijkerbroek of chino’s die niet te los zitten. Dit zorgt voor een goed contrast.  Als je voor de geheel baggy look gaat, loop je het risico om er dikker uit te zien dan je in werkelijkheid bent – iets wat je waarschijnlijk wilt vermijden. Een denim jasje of bomberjack complimenteert je oversized overhemd perfect door de lengte ervan te accentueren en de casual stijl te benadrukken.

De drie mooiste oversized overhemden
De leukste oversized overhemden zijn de witte, geruite en zwarte varianten. Witte overhemden zorgen voor een clean uitstraling en zijn gemakkelijk te combineren (bijvoorbeeld met Ray-Bans of Dr. Martens), geruite overhemden zorgen voor een jaren ’90 en skater vibe en zwarte overhemden kun je ieder seizoen blijven gebruiken. Draag ze ook eens over witte T-shirts met een paar knoopjes los.