Wat is nou een mooi overhemd?

Zeker wanneer je vaker een overhemd draagt is het zaak om op zoek te gaan naar een overhemd dat echt goed bij je past. Met een passend overhemd word je eerder serieus genomen, en wanneer je één keer wat meer tijd investeert in het juiste overhemd heb je er daarna eigenlijk geen omkijken meer naar. Als je het juiste overhemd hebt gevonden kun je later namelijk verschillende overhemden van hetzelfde merk in dezelfde maat, fit en stof bijbestellen via internet. Dit bespaart dan natuurlijk een hoop kostbare tijd. Wanneer je nog geen fatsoenlijk overhemd in je kast hebt hangen is het advies om naar een fysieke (bij voorkeur gespecialiseerde) winkel toe te gaan om het juiste overhemd te vinden.

Weet wat je zoekt
Wanneer je op pad gaan voor een overhemd (of meerdere overhemden) wil je van tevoren al een aantal zaken hebben vastgesteld. Het is fijn om te weten wat je ongeveer wil gaan uitgeven zodat je jezelf niet laat verleiden tot het uitgeven van te veel geld. Een beetje vooronderzoek op internet kan al een groot verschil maken, en je een realistisch beeld geven van wat je voor welk bedrag mag verwachten. Overhemden zijn verkrijgbaar voor vrij uiteenlopende prijzen, en een hoger prijskaartje betekent niet per definitie een betere kwaliteit. Ook zal je zelf de voorkeur geven aan bepaalde stoffen. Rekening houdend met het seizoen kun je kiezen voor een stof die wat meer ademt, of juist een wat dikkere stof.

Prijskaartje
Voor een mooi overhemd betaal je al snel meer dan een paar tientjes. Over het algemeen geldt voor de ‘betere’ formele overhemden een prijs van tussen de €60,- en €100,-. Zo nu en dan kun je echter voor minder geld een mooi overhemd op de kop tikken, en het loont dan ook om er gretig gebruik van te maken wanneer een dergelijke gelegenheid zich voordoet. Koop dan direct een aantal overhemden waarmee je weer een tijd vooruit kan.