Op zoek naar hét overhemd

Wanneer draag jij een overhemd? Alleen op feestjes en met officiële aangelegenheden? Of ben je er in verband met werk dagelijks toe veroordeeld. Toegegeven, het overhemd is niet het meest comfortabele kledingstuk, maar wel een van de meest stijlvolle. Onder het motto; liever overdressed dan underdressed, geven we je in dit artikel wat tips bij het uitzoeken van een goed overhemd.

Het juiste overhemd is een commitment
Wanneer je het merk of de winkel hebt gevonden die de overhemden levert die jou (letterlijk) op het lijf geschreven zijn, is dit soms een commitment voor het leven. Wanneer je eenmaal de juiste fit hebt gevonden (en ieder merk valt toch net even iets anders) maakt dat het winkelen voor nieuwe overhemden natuurlijk een stuk makkelijker. Het is dan erg fijn wanneer je via internet een aantal overhemden van deze leverancier kan bijbestellen, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe deze vallen.

Waar moet je dan op letten?
Wanneer je dus op zoek bent naar een blijvertje, moet alles naar wens zijn. De kraag moet stevig zijn maar niet te stug. Ook moet de stof je bevallen, deze moet prettig aanvoelen en het liefst niet te snel kreuken. De ‘betere’ overhemden zijn tegenwoordig nagenoeg strijkvrij, wat inhoudt dat je niet bang hoeft te zijn voor kreuken bij iedere beweging. Daarnaast is het natuurlijk fijn wanneer het overhemd in kwestie beschikbaar is in verschillende kleuren en motieven die jou aanspreken. Ieder overhemd is verkrijgbaar in effen wit, maar hoe zit het met het overige aanbod?

Quanta costa?
Doorgaans betaal je voor een mooi overhemd tussen de €60,- en €90,-. Hiervoor mag je dan ook een bepaalde kwaliteit verwachten. Uiteraard kun je bij sommige aanbieders voor beduidend minder een overhemd vinden, maar het betreft dan vaak wel een ander scala aan gebruikte materialen.