Word jij serieus genomen? Je overhemd wel!

Een overhemd is een overhemd toch? Niets is minder waar. Een overhemd zegt voor sommige mensen veel over een man. Namelijk of hij zichzelf, de gelegenheid of zijn werk serieus neemt. Of hij modebewust is of simpelweg een enkele formele outfit al sinds jaar en dag in zijn kast heeft hangen. Met het juiste overhemd maak je indruk, en tenzij dat geen gewenst scenario is dien je je overhemd dan ook serieus te nemen. Eigenlijk moet iedere zichzelf respecterende man minstens een drietal goede overhemden in zijn kast hebben hangen. Waar moet je dan op letten? Hieronder vindt je een aantal tips bij het vinden van het juiste overhemd.

Kies een fit die bij je past
Niets is zo pijnlijk als een man die een veel te strak, of juist veel te wijd overhemd draagt. Wanneer je tijdens een gesprek met iemand bang moet zijn dat er ieder moment een knoopje in de koffie van je gesprekspartner gelanceerd kan worden, wordt er onnodig veel nadruk gelegd op het feit dat je in de loop der jaren een buikje hebt opgebouwd. Een overhemd is in die zin wat minder vergevingsgezind dan bijvoorbeeld een T-shirt of een trui. Er zit over het algemeen niet zo veel rek in, dus wanneer je lichaam verandert dien je nu eenmaal je overhemden te vervangen. Hetzelfde geldt voor een te wijd overhemd. Een te wijd overhemd wekt de indruk dat het overhemd geleend is van iemand die een stuk groter of breder is dan jijzelf. Dit laat mensen dan denken dat je zelf geen fatsoenlijk overhemd hebt hangen, wat weer gevolgen heeft voor hoe serieus je wordt genomen.

Goedkoop is duurkoop
Logischerwijs is niet ieder overhemd dat je voor een bodemprijs op de kop weet te tikken een miskoop. Soms kun je voor erg weinig geld, bijzonder mooie overhemden vinden. Wel kun je vaak zichtbaar onderscheid maken tussen degelijke overhemden en kwalitatief mindere overhemden. Zeker wanneer je een overhemd vaker wil dragen, loont het dan ook om hier iets meer voor neer te tellen.