Kleren maken of breken de man

Je hebt volgende week een sollicitatiegesprek, goed geregeld! Zouden ze echt verwachten dat je in pak verschijnt? Nee zo’n type bedrijf is het niet, toch? Kan je dan gewoon in je dagelijkse kloffie verschijnen? Wanneer je het niet zeker weet, is het verstandig om te verschijnen in een mooi passend overhemd. Met een mooi overhemd ben je zelden echt underdressed. Het vinden van een passend overhemd kan echter lastig zijn. Want wat is nou echt een mooi overhemd? Een geschikt overhemd voldoet aan een aantal eisen, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Een geschikt overhemd past
Misschien wel het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van een overhemd, is de pasvorm. Afhankelijk van je bouw, betekent dit dat een overhemd mooi aansluit en de juiste lengte heeft. Afgezien van de echt casual overhemden, draag je je overhemd in je broek. Het laatste wat je dan wil is dat je onderbroek zichtbaar wordt bij iedere keer dat je bukt. Niets is zo vervelend als continu je overhemd in goed in je broek te moeten stoppen. Dit zorgt vaak ook nog eens voor kreukels. Ook is het belangrijk dat deze mooi valt op de schouders, en dat je mouwen beginnen waar je armen beginnen. Te korte mouwen is natuurlijk ook uit den boze.

Een getraind oog herkent een goedkope stof
Natuurlijk heeft niet iedereen het budget voor handgeweven Egyptisch katoen (of de behoefte om er dergelijke bedragen aan uit te geven). Voor veel mensen zal het dan ook weinig uitmaken uit wat voor stof een overhemd vervaardigd is. Het is echter wel zo dat het van dichtbij absoluut aan een overhemd af te zien is wanneer deze van superieure kwaliteit is. Het is dan ook aan te raden om te investeren in minstens één overhemd van echt goede kwaliteit die je gebruikt voor belangrijkere aangelegenheden. Je bent hiervoor wat meer geld kwijt, sure maar naast het feit dat je serieuzer wordt genomen gaat een dergelijk overhemd langer mee.