Aan de man die zijn kleding serieus neemt

Ga jij ’s morgens het liefst piekfijn gestyled de deur uit? Als je echt representatief voor de dag wilt komen, betekent dit meestal dat je (bijna) dagelijks een overhemd draagt. Een man die een overhemd draagt wordt over het algemeen serieus genomen. Het straalt een bepaalde status en assertiviteit uit, mits het overhemd zorgvuldig is uitgekozen. Maar wat zijn nu de valkuilen bij het uitzoeken van een overhemd? Wanneer sla je nu volledig de plank mis? Hieronder een aantal tips op een rijtje om te zorgen dat jij niet de mist in gaat.

Zorg dat je overhemd past
Dit klinkt misschien vanzelfsprekender dan het in werkelijkheid is. Met ‘past’ wordt in dit geval niet enkel bedoeld dat de knoopjes dichtkunnen, en je armen even lang zijn als de mouw. Een overhemd past, wanneer deze mooi aansluit op je bouw. Natuurlijk zit er variatie in bepaalde stijlen overhemden en leent niet ieder lichaam zich voor die extra slim fit, zelfs al zou deze in de breedste zin van het woord ‘passen’. Het is vooral belangrijk, dat het overhemd goed valt. Dit betekent dat de schouders overeenkomen met waar de mouwen beginnen. Ook dient het bovenste knoopje bij de kraag dicht te kunnen maar niet te veel ruimte over te laten. Daarnaast is het zaak dat de mouwen enigszins aansluiten. Wanneer dit niet het geval is, wek je de indruk dat het een geleend overhemd betreft en je dus geen fatsoenlijk overhemd in je kast hebt hangen.

De juiste fit
Naast de juiste boordmaat, is een passende fit erg belangrijk. Wanneer je een lichaam hebt waar je achter staat, mag je tegenwoordig ook echt wel kiezen voor een overhemd dat dit accentueert. De tijd van wijde overhemden is passé. Kies dan ook (indien mogelijk) voor een slim fit of zelfs extra slim fit. Wanneer je een moeilijkere bouw hebt (bijvoorbeeld mensen die erg gespierd zijn) is het ook mogelijk om je overhemden te laten vermaken.