Gestreepte overhemden: zó draag je ze

Een gestreept overhemd is een klassieker – en dat is niet zonder reden: als je er een draagt, til je je zakelijke look gelijk naar een hoger niveau. Dat kan zowel met als zonder das. De onderstaande tips komen goed van pas als je iet creatiever met het gestreepte overhemd aan de slag wilt gaan.

De formele streep
Het gestreepte overhemd komt vaak echt tot zijn recht in een formele look. Dit type overhemd wordt dan ook niet voor niets altijd geassocieerd met banken of de politiek. Draag een gestreept overhemd van Casa Moda naar een zakelijke meeting en je scoort gelijk punten, voordat je je mond hebt opengedaan. Gedragen in een zakelijke setting is het gestreepte overhemd een uitstekend voorbeeld van power dressing. Als je een overhemd met de ‘formele streep’ draagt, zul je zien dat je omgeving gelijk een stuk serieuzer neemt en dat je meer autoriteit uitstraalt. Vaak krijgt je zelfverzekerdheid ook een boost, omdat je je goed voelt in wat je draagt. Het enige nadeel van strepen is dat ze soms moeilijk te combineren zijn met andere dingen. Iets waar je altijd op terug kunt vallen is de combinatie van een gestreept overhemd met neutrale kleuren als beige of donkerblauw, in de vorm van bijvoorbeeld een das of pak.

Casual look
Loop je er liever niet te stijfjes bij? Geen probleem: de gestreepte overhemden die je bij Casa Moda kunt shoppen, passen ook uitstekend in een casual look met wat stoerdere items. Als je ze op een spijkerbroek draagt, voeg je moeiteloos klasse toe aan je vrijetijdslook. Ben je meer fan van de mediterrane look, die je in Frankrijk of meer zuidelijke landen als Italië en Spanje spot? Combineer je gestreepte overhemd dan met een witte broek of chino’s. Instant style gegarandeerd!