Manchetknopen voor de chique zakenman

Ooit gekeken naar Mad Men? De televisieserie waarin reclamemensen grondig worden bestudeerd. Een voor een komen de mannen zelfverzekerd over en nu en dan komen ze eens aan de manchetknopen op hun overhemd. Hetzelfde doet bijvoorbeeld Harvey Specter, de topadvocaat in de succesvolle serie Suits. Als je kijkt naar dit soort series wil je maar al te graag in hun peperdure schoenen staan. En dat kan als je de peperdure schoenen en maatpak niet meerekent. Het enige wat je hoeft te doen is je overhemd te pimpen met een blazer, een das en manchetknopen.

Ook bij drukkere prints passen manchetknopen

Wat zijn manchetknopen?

Elk overhemd heeft knoopjes aan het einde van de manchetten. Die kun je op maat dichtdoen en zelfs open laten zodat je de mouwen van je overhemd kunt oprollen. Daarnaast heb je nog manchetknopen die je apart kunt kopen. Als je overhemd geen vaste knoop heeft, maar wel een knoopgat, kun je een manchetknoop gebruiken. Omdat deze heel mooi kunnen zijn, is het de bedoeling dat die altijd zichtbaar is. Strop dus nooit de mouwen van je blazer of je trui helemaal over je overhemd met manchetten en hun knopen, maar laat ze aan de werkvloer en wereld zien.

 

Leuk om cadeau te geven

Ze zijn dus een soort van sieraad maar dan voor mannen. En natuurlijk zijn ze dan ook verkrijgbaar in allerlei vormen, groottes en prijsklassen. Je kunt best goedkope exemplaren op de kop tikken, maar je kunt ook voor de duurdere types gaan. Of je kunt heel lief in iemands ogen kijken zodat die jouw manchetknopen cadeau doet. Draagt je partner graag manchetknopen? Doe hem er dan cadeau voor zijn volgende verjaardag of met kerst. Wedden dat die er heel blij mee zal zijn… Manchetknopen are a man’s best friend, daar zijn we rotsvast van overtuigd! Dus je zit nooit fout met ze.